Haberler
‘’Öğretmeye Gönül Verenler Programı’’ Gerçekleşti 6.05.2024

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz koordinatörlüğünde, öğrencilerimizin stajlarında eğitimci olan personellerimize yönelik ''Öğretmeye Gönül Verenler'' programı gerçekleşti.

Programa, SHMYO Müdürü Prof. Dr. Ali Akçahan Gepdiremen, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Tunç, SHMYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İlyas Samet Ergün, SHMYO Baş Koordinatörü Öğr. Gör. Özlem Yalçınkaya, program koordinatörleri, sahada aktif olarak faaliyet gösteren eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Program, açılış konuşmalarıyla başladı.

SHMYO Temsilcisi Kübra Pelvan; uygulama eğitiminin mesleki açıdan gelişimlerin öğrenciler için olan öneminden bahsetti. ''Gerçek çalışma sahalarındaki uygulamaları gözlemleme ve bu deneyimleri yaşama şansının, eğitimimiz sonrasında, kariyer hedeflerimize ulaşmamızda bizlere büyük bir avantaj sağlayacağının bilincine sahip olarak, üniversitemizden mezun oluyoruz. Son olarak, bizlere gösterdiğiniz hoşgörü, anlayış ve dostluk için teşekkür etmek istiyorum. Sadece meslektaşlarımız değil, aynı zamanda birer öğretmen, mentor ve dost olarak bize yaklaştınız. Bu da staj sürecini çok daha keyifli ve verimli hale getirdi.'' İfadelerine yer verdi.

Daha sonra açılış konuşmasında Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Tunç, sahada olan personelin tüm yükü göğüslediklerini ve öğrencilerimizin uygulama alanlarında bu şekilde deneyim kazanmalarını sağladıklarını belirterek kendilerine çok teşekkür etti.

SHMYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İlyas Samet Ergün , '' Dünyanın en kapsamlı, en derin, en girift hizmetlerinden biri olan sağlık hizmeti, sadece doktor, eczacı veya diş hekimi ile verilmesi son derece zor olan bir meslektir. Bu nedenle çeşitli mesleklerle desteklenme ihtiyacı hisseder. İşte Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz bunun için çalışmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile her geçen gün uzmanlaşmanın daha da arttığı sağlık sektöründe tam donanımlı ve alanlarında uzman kişiler olarak öğrencilerimizi yetiştirmek her zaman öncelikli hedefimiz olmuştur. Öğrencilerimizin iyi birer sağlık profesyoneli ve insan olmaları için sizler, çok büyük emekler verdiniz. Geçen sene 262 Öğrencimiz, aldıkları teorik eğitimi, hastanemizde sizlerin yanında bilgi ve tecrübelerinizle mesleklerinde uygulayabilir hale gelmiştir. Onlara her şeyden önce iyi bir insan olmaları için örnek oldunuz. Vakıf ruhunu yaşatarak bilimsel çalışmalar ışığında en güncel yöntemlerle eğitimlerinin yanında uygulama teknikleri ile öğretici oldunuz. Öğretmeye Gönlünüzü verdiniz. Hepinize ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.'' dedi.

Konuşmalardan sonra SHMYO Müdürü Prof. Dr. Ali Akçahan Gepdiremen, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Tunç, SHMYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İlyas Samet Ergün, SHMYO Baş Koordinatörü Öğr. Gör. Özlem Yalçınkaya ve program koordinatörleri,   eğitimci personele katkıları için teşekkür sertifikalarını ve hediyelerini takdim etti. Program2 sonunda tüm katılımcılarla toplu fotoğraf çekilerek, teşekkür edildi.

‘’Öğretmeye Gönül Verenler Programı’’ Gerçekleşti